Kom ihåg att köpa denna innan du går hemifrån

Många butiker på webben tilldelar nu ibland ett hav av olika leveransalternativ. De mest populära nuförtiden är avhämtningsställen och då kan du bara komma förbi efter beställningen vid en tid som du väljer. Fraktlösningen är verkligen tillgänglig, och ofta också den billigaste lösningen för leverans.

Du bör också försöka välja leverans till ditt hem eller till ditt arbete. Leveransformen visar sig regelbundet vara lite mindre prisvärd, men å andra sidan ganska enkel. Det mest prisvärda leveranssättet kan inte förnekas att du hämtar produkterna själv, vilket är villkorat av att du bor en bit från internetwebbshoppens adress.

Leveranstiden kan vara lika viktig om vi behöver använda produkten omedelbart och därför är det självklart klokt att kontrollera den beräknade leveranstiden för den aktuella varan.

Flera nätföretag annonserar 1 dags leverans på många varor, men var försiktig då det är villkorat att transaktionen görs tidigare än en exakt tidpunkt, med syftet att de förmodligen kan få paketet skickat före att de paketanställda får ledigt.

Trustpilot ger faktiskt ärliga alternativ

Det är ganska bekvämt för människor att söka information om priser från olika internetföretag, och som ett resultat har ett stort antal internetföretag blivit pressade att avsevärt sänka försäljningsvärdet för många av deras varor – för spädbarn och barn, såväl som för kvinnor och män – och ibland till och med erbjuda gratis leverans.

Å andra sidan kan det trots allt vara fördelaktigt att kontrollera vissa e-butiker för rabatter innan du handlar, så att du garanterat får det bästa priset.

Du ska dock inte underskatta att om en internetåterförsäljare erbjuder en produkt till ett pris som kan tyckas mystiskt fördelaktigt, kan detta i vissa fall vara en signal om en bedräglig webbutik. Korttransaktioner är å andra sidan en del av invändningssystemet, som skyddar köparen mot ohederliga nätföretag.

Vi rekommenderar generellt kortbeställningar eller betalningar med mobiltelefonen. Alternativt bör du dra nytta av en betalningslösning från till exempel ViaBill, förutsatt att du hellre betalar tillbaka pengarna under flera veckor.

Innan någon beställer från ett internetföretag bör de utan tvekan läsa e-butikens villkor, men det är förstås inte särskilt roligt.

En enklare lösning kan vara att kontrollera om e-butiken stöds av e-varumärket, eftersom det länge har varit en indikation på att nätföretaget följer de officiella reglerna, förutom internetwebbshopen regelbundet inspekteras av yrkesverksamma som kan lagen. Dessutom ger det dig möjlighet att få hjälp om du upplever svårigheter i samband med din beställning.

Vidare förespråkar vi att köparen står på märket gällande de primära villkoren i samband med beställningen, till exempel vilken returpolicy internethandlaren säkerställer. I det sammanhanget är det också relevant att du hela tiden behåller din beställningsmejl, så att du i framtiden ska kunna dokumentera din shopping, oavsett om du handlar till en vuxen eller ett barn.

Mycket lätt för konsumenter att göra prisjämförelser

Trustpilot ger dig alldeles utmärkta möjligheter att lära dig om olika andra köpares erfarenheter och vi stödjer härmed att du granskar internetbutikens recensioner innan du affär.

Facebook erbjuder dig också relativt stilrena metoder för att lära känna internetföretagets kundfokus. Dessutom ser vi några webbshoppar som gör det möjligt att publicera en kritik av beställningsprocessen, som ska användas på samma sätt för att bedöma kundnöjdheten.

Vår sida finansieras av reklam. Vi har samarbeten med en rad olika e-företag där vi annonserar butikernas erbjudanden, och tar ut en avgift om den vi vidarebefordrar genomför en beställning.

Vägledning om produkter och företag på webben upprätthålls då och då, men vi tar inget ansvar för ändringar som eventuellt har genomförts sedan vi senast uppdaterade den data som användes.