Så hittar du den perfekta klänningen som bröllopsgäst

Är du bjuden på bröllop men saknar ännu den perfekta klänningen som bröllopsgäst? Då finns det hjälp att få! Här hittar du bra råd om hur du hittar en klänning som passar både bröllopets tema och din personliga stil.

När man ska delta som gäst på ett bröllop kan det faktiskt vara ganska svårt att välja den perfekta klänningen. Flera faktorer spelar in, där klänningen ska passa till tillfället, din egen personliga stil och kroppsform. Vi har därför skapat en liten guide om hur du på bästa sätt hittar den perfekta klänningen som bröllopsgäst.

Vad är dresscoden? 

De klassiska klänningarna för bröllop är oftast långa galaklänningar, som till exempel paljettklänningar, satinklänningar, spetsklänningar eller långärmade klänningar. Men innan man väljer sin klänning måste man ha koll på bröllopets klädkod. Är det en avslappnad eller formell tillställning? Eller är det ett vinter- eller sommarbröllop? Det kan också vara ett speciellt tema? Allt detta måste du ha koll på först.

Hitta en klänning som passar din form 

Precis som med all klädsel är det viktigt att tänka på passformen. Du bör därför välja en klänning som passar din kroppstyp och framhäver din figur. Är du lång och smal kan du lugnt välja en lång och tajtsittande klänning som framhäver din längd.
Är du kort är det alltid fördelaktigt att välja en klänning som får din figur att verka längre. Det kan till exempel vara en midi-klänning eller en klänning som är längre bak. Ett bra trick är också att välja en klänning med sömnad över midjan. Har du vackra former är en midi-klänning med v-ringning och söm i midjan alltid ett bra val. Det framhäver dina vackra kurvor och du kan enkelt känna dig bekväm i klänningen. Inte alla väljer en klänning som bröllopsgäst. Om du vill vara stilig och formell men klänning inte riktigt är din stil kan du ta en titt på ett par snygga kostymer. Kostymer är alltid ett bra alternativ till klänningar, så att du ändå kan hålla dig inom den klassiska formella klädkoden.

Den perfekta färgen 

Färgen på din klänning kan också ha stor betydelse för ditt slutliga val. Som gäst bör du undvika en vit klänning, eftersom den färgen traditionellt reserveras för bruden. Det finns också en oskriven regel om att undvika röda och svarta klänningar, men det beror igen på hur traditionellt bröllopet är. Om du är osäker på färgen kan du alltid välja en neutral färg eller fina pastellfärger.

Var ska jag leta? 

Sök alltid på en plats där du känner dig trygg och där det finns ett brett utbud av klänningar. Klänningar som alltid är populära kommer från märken som Karmamia, Emm Copenhagen, Custommade, Stella Nova, RAVN RAVN och Copenhagen Muse. Om du är osäker på vilken typ av klänning som passar dig, bör du leta på en plats där du kan få bra hjälp, så att du till slut hittar en klänning där du känner dig bekväm.