Ida kjos instagram

IDA KJOS (@idakjos) • Instagram photos and videos

IDA KJOS. Mamma, jurist, poddare & speaker. Podd: Systrarna Kjos Frihet, kärlek och mod✨ För uppdrag: ida.kjos@gmail.com. Q&A Husbygge’s profile picture.

IDA KJOS (@idakjos) • Instagram photos and videos

IDA KJOS. Mamma, jurist, poddare & speaker. Podd: Systrarna Kjos

IDA KJOS on Instagram: “Det är med både sorg och lättnad …

IDA KJOS on Instagram: “Det är med både sorg och lättnad jag nu konstaterar att vår amningsresa når sitt slut. Efter 2 år och 9 månader..Den började oerhört tufft med gråt, sår, fruktansvärd smärta, för lite mjölk, Lykke som ej fick i sig tillräckligt (läs mkt missnöjd bebis), många besök på amningskliniken, långa nätter med strul med amningsnappar/amningskudde som behövde ligga perfekt för att Lykke skulle få bra grepp..Men vi vägrade ge oss. Tog en amning i taget. Jag anslöt mig till grupper som gav råd och tips. Och sakta blev det bättre, lättare och mysigt. För oss båda. När hon var tre månader kunde vi sluta med amningsnappen. Vi vågade amma ute. Och all tid därefter har haft sina olika utmaningar. Att nattamma samtidigt som jag jobbade heltid var en utmaning. En annan att hon inte ville somna utan tutte i munnen, fram till iaf 2 års ålder. Jag har försökt att sätta hennes behov före mina här, och resonerat så som att detta är en kort tid i mitt liv, och om jag kan ge henne detta så vill jag göra det. Och min dröm var länge att hon skulle få sluta självmant. Så blev det tyvärr inte..Jag började känna att kroppen var trött, kände mig orkeslös och amningarna var inte längre mysiga. Började resonera med henne för några veckor sedan om att hon nu är en stor tjej, som ju äter annan mat, och att mammas mjölk snart kommer ta slut då hon inte är någon bebis längre. Hon förstår. Kontrar ibland med: ”mamma ja är en bebis”. Men landar efter lite funderande i att ”nä ja är ju en stor tjej nu”. Nu kramas vi, jag erbjuder klämmis eller mjölk. Säger att jag finns här. Vägrar släppa om hon blir ledsen. Och nu finner hon sig i det, även om hon fortfarande frågar efter tutte ibland. På söndag är det två veckor sedan vi ammade sist..Amningen kan ha massa positiva effekter på våra barn enligt forskningen. Men även de som inte ammas frodas. För vissa är amning det enklaste i världen. För andra en mycket svår eller rent av omöjlig uppgift. Och vi som har det svårare behöver stöd, och få veta att det kan gå med hårt slit och envishet. Vi behöver också få veta att det inte finns någon skam i att ”ge upp” eller välja bort. På samma sätt som det inte finns skam i att amma längre än normen.#amning”

521 Likes, 66 Comments – IDA KJOS (@idakjos) on Instagram: “Det är med både sorg och lättnad jag nu konstaterar att vår amningsresa når sitt slut.

521 Likes, 66 Comments – IDA KJOS (@idakjos) on Instagram: “Det är med både sorg och lättnad jag nu konstaterar att vår amningsresa når sitt slut. Efter 2 år och 9 månader..Den började oerhört tufft med gråt, sår, fruktansvärd smärta, för lite mjölk, Lykke som ej fick i sig tillräckligt (läs mkt missnöjd bebis), många besök på amningskliniken, långa nätter med strul med amningsnappar/amningskudde som behövde ligga perfekt för att Lykke skulle få bra grepp..Men vi vägrade ge oss. Tog en amning i taget. Jag anslöt mig till grupper som gav råd och tips. Och sakta blev det bättre, lättare och mysigt. För oss båda. När hon var tre månader kunde vi sluta med amningsnappen. Vi vågade amma ute. Och all tid därefter har haft sina olika utmaningar. Att nattamma samtidigt som jag jobbade heltid var en utmaning. En annan att hon inte ville somna utan tutte i munnen, fram till iaf 2 års ålder. Jag har försökt att sätta hennes behov före mina här, och resonerat så som att detta är en kort tid i mitt liv, och om jag kan ge henne detta så vill jag göra det. Och min dröm var länge att hon skulle få sluta självmant. Så blev det tyvärr inte..Jag började känna att kroppen var trött, kände mig orkeslös och amningarna var inte längre mysiga. Började resonera med henne för några veckor sedan om att hon nu är en stor tjej, som ju äter annan mat, och att mammas mjölk snart kommer ta slut då hon inte är någon bebis längre. Hon förstår. Kontrar ibland med: ”mamma ja är en bebis”. Men landar efter lite funderande i att ”nä ja är ju en stor tjej nu”. Nu kramas vi, jag erbjuder klämmis eller mjölk. Säger att jag finns här. Vägrar släppa om hon blir ledsen. Och nu finner hon sig i det, även om hon fortfarande frågar efter tutte ibland. På söndag är det två veckor sedan vi ammade sist..Amningen kan ha massa positiva effekter på våra barn enligt forskningen. Men även de som inte ammas frodas. För vissa är amning det enklaste i världen. För andra en mycket svår eller rent av omöjlig uppgift. Och vi som har det svårare behöver stöd, och få veta att det kan gå med hårt slit och envishet. Vi behöver också få veta att det inte finns någon skam i att ”ge upp” eller välja bort. På samma sätt som det inte finns skam i att amma längre än normen.#amning”

Hipp hurra för oss idag – 34 känns ändå rätt bra! – Instagram

2871 Likes, 107 Comments – IDA KJOS (@idakjos) on Instagram: “Hipp hurra för oss idag – 34 känns ändå rätt bra! Grattis till mig som har en sån underbar…”

Förvånas fortfarande över min egen spegelbild. Ibland tror jag …

8237 Likes, 199 Comments – IDA KJOS (@idakjos) on Instagram: “Förvånas fortfarande över min egen spegelbild. Ibland tror jag att håret är kvar när jag …

IDA KJOS on Instagram: “En glimt av entrén till vårt nya hus …

2086 Likes, 95 Comments – IDA KJOS (@idakjos) on Instagram: “En glimt av entrén till vårt nya hus. Om 10 månader öppnar vi den där dörren, ställer av skorna …

IDA KJOS on Instagram: “Jag har varit verksam jurist i sju år …

294 Likes, 45 Comments – IDA KJOS (@idakjos) on Instagram: “Jag har varit verksam jurist i sju år. Och som många andra jurister är jag stolt över mitt yrke.

IDA KJOS on Instagram: “Nu kan jag inte hålla mig längre …

IDA KJOS on Instagram: “Nu kan jag inte hålla mig längre☝🏻️. Måste lätta mitt hjärta. Jag är feminist. Har länge varit och kommer alltid att vara. Jag har haft förmånen att få jämställdhet med bröstmjölken och själv valt en jämställd och feministisk partner. Jag är omringad av öppna, varma och jämställda män och kvinnor som lyfter och backar varandra. Något som legat och skavt i mig länge, och som blivit tydligare sedan jag blev mamma, är att jag aldrig känt mig hemma eller för den delen välkommen att föra den feministiska talan. Just den exkluderande känslan av att inte vara “rätt” feminist, se ut på rätt sätt, vara på ett visst sätt, har börjat värka i mig nu när jag försöker förbereda mig på att lära min dotter att hela världen är hennes. Att vara och verka i feministisk anda har lätt avfärdats och jag har istället fått veta att jag går patriarkatets ärenden, främst på grund av hur jag ser ut. Jag har fått höra att jag bidrar till en kroppshets och ett skuldbeläggande av andra kvinnor, genom att visa upp hur min kropp ser ut efter graviditeten. Och för att jag väljer att leva ett aktivt liv med mycket träning – trots att jag är nybliven mamma. Inte av män, utan av andra kvinnor. Det gör ont i mig när andra kvinnor gör feminismen till personpolitik och på så sätt förminskar och förlöjligar en av vår tids största utmaningar – den om allas lika värde. Vi föds alla olika och väljer att leva olika liv och det är just den mångfalden som vi måste bejaka och hylla. Vi brinner för och inspireras av olika saker och det är underbart. Som jag skrivit tidigare är jag stolt över min kropp och den transformation den varit med om under och efter graviditeten. Och jag delar gärna med mig av min resa om den kan inspirera andra. Jag tror att vi vinner på att våga bredda den offentliga feministiska debatten, på samma sätt som vi alla vinner på att föra fram ett mer inkluderande “ideal” i det offentliga rummet. Att vara “smal” och eller vältränad behöver inte vara ett tecken på extremism eller destruktivitet. Det kan vara ett tecken på hälsa, lycka och välmående. Det är okej att vara stolt över sitt utseende även om du ser ut som “normen”. I mina ögon är jag inte mindre feminist för det. ✌🏻️🌸”

710 Likes, 89 Comments – IDA KJOS (@idakjos) on Instagram: “Nu kan jag inte hålla mig längre☝🏻️. Måste lätta mitt hjärta. Jag är feminist.

710 Likes, 89 Comments – IDA KJOS (@idakjos) on Instagram: “Nu kan jag inte hålla mig längre☝🏻️. Måste lätta mitt hjärta. Jag är feminist. Har länge varit och kommer alltid att vara. Jag har haft förmånen att få jämställdhet med bröstmjölken och själv valt en jämställd och feministisk partner. Jag är omringad av öppna, varma och jämställda män och kvinnor som lyfter och backar varandra. Något som legat och skavt i mig länge, och som blivit tydligare sedan jag blev mamma, är att jag aldrig känt mig hemma eller för den delen välkommen att föra den feministiska talan. Just den exkluderande känslan av att inte vara “rätt” feminist, se ut på rätt sätt, vara på ett visst sätt, har börjat värka i mig nu när jag försöker förbereda mig på att lära min dotter att hela världen är hennes. Att vara och verka i feministisk anda har lätt avfärdats och jag har istället fått veta att jag går patriarkatets ärenden, främst på grund av hur jag ser ut. Jag har fått höra att jag bidrar till en kroppshets och ett skuldbeläggande av andra kvinnor, genom att visa upp hur min kropp ser ut efter graviditeten. Och för att jag väljer att leva ett aktivt liv med mycket träning – trots att jag är nybliven mamma. Inte av män, utan av andra kvinnor. Det gör ont i mig när andra kvinnor gör feminismen till personpolitik och på så sätt förminskar och förlöjligar en av vår tids största utmaningar – den om allas lika värde. Vi föds alla olika och väljer att leva olika liv och det är just den mångfalden som vi måste bejaka och hylla. Vi brinner för och inspireras av olika saker och det är underbart. Som jag skrivit tidigare är jag stolt över min kropp och den transformation den varit med om under och efter graviditeten. Och jag delar gärna med mig av min resa om den kan inspirera andra. Jag tror att vi vinner på att våga bredda den offentliga feministiska debatten, på samma sätt som vi alla vinner på att föra fram ett mer inkluderande “ideal” i det offentliga rummet. Att vara “smal” och eller vältränad behöver inte vara ett tecken på extremism eller destruktivitet. Det kan vara ett tecken på hälsa, lycka och välmående. Det är okej att vara stolt över sitt utseende även om du ser ut som “normen”. I mina ögon är jag inte mindre feminist för det. ✌🏻️🌸”

IDA KJOS on Instagram: “Det finns många sätt att definiera …

1044 Likes, 24 Comments – IDA KJOS (@idakjos) on Instagram: “Det finns många sätt att definiera mod på. För mig är det bland annat att göra något man…”

IDA KJOS on Instagram: “Fyra veckor som tvåbarnsmamma …

822 Likes, 16 Comments – IDA KJOS (@idakjos) on Instagram: “Fyra veckor som tvåbarnsmamma idag till Lykke och Jack. Mina barn. Det känns fortfarande lite…”

Keywords: ida kjos instagram, instagram ida kjos